Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou za rok 2005

zveřejněno: 26. 2. 2005

Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou je zveřejňována v souladu s § 18, odst. 1) zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím:

§ 18, odst.1, písm. a)
Počet podaných žádostí o informace: 21

Počet podaných odvolání proti rozhodnutí: 3

Opis podstatných částí každého rozsudku soudu: 0

Výsledky řízení o sankcích za nedodržování tohoto zákona bez uvádění osobních údajů: 0

Další informace vztahující se k uplatňování tohoto zákona:

Žádosti o poskytnutí informace se vztahovaly zejména k:
územnímu plánu města, vodnímu parku, umístění stavby, realizaci stavebních prací, posudku o vlivu výstavby na okolí, čištění odpadních vod, kácení dřevin, trasám navrhovaných komunikací, vyřazení vozidel z registru, povolení parkování, jízdnímu řádu, privatizaci bytového fondu, přestupkovému řízení, získání kontaktních adres na fyzické či právnické osoby, konání místních referend, dodržení lhůty k odpovědi, ad.
Žádosti MěÚ obdržel převážně formou e-mailů, dále osobním podáním a poštou. Telefonické dotazy evidovány nejsou.

Městský úřad poskytuje informace jednak na základě písemných (e-mailových) žádostí v režimu zákona č. 106/1999 Sb., dále pak zveřejňuje informace podle tohoto zákona § 5 prostřednictvím svých internetových stránek na adrese: www.zdarns.cz, zpřístupněním infoboxu v přízemí budovy MěÚ. Na uvedených internetových stránkách je umístěna elektronická úřední deska.
V souladu s právními předpisy jsou informace vyvěšovány na úřední desce umístěné před vstupem do budovy úřadu (adresa: ul. Žižkova 227/1, Žďár nad Sázavou).
Informace jsou dále poskytovány prostřednictvím městského rozhlasu, kabelové televize, tisku a jiných sdělovacích prostředků a dalšími způsoby, např. prostřednictvím informační kanceláře v budově MěÚ.

Ve Žďáře nad Sázavou dne 27.2.2006