Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou za rok 2008

zveřejněno: 26. 2. 2008

Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou je zveřejňována v souladu s § 18, odst. 1) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím:

Počet stížností podaných podle § 16a), důvody jejich podání  a stručný popis způsobu jejich vyřízení:

Podle §16a byla podána 1 stížnost. Důvodem podání bylo nerozhodnutí o odmítnutí žádosti podle §15 a nevyhovění žádosti v souladu s  §14 odst.5  písm. d) zákona o svobodném přístupu k informacím.

Žádost o poskytnutí informace byla vyřízena v souladu s ustanovením §16a odst.6 písm.b) zákona o svobodném přístupu k informacím.

Žádosti o poskytnutí informací se vztahovaly zejména k zadávání veřejných zakázek, zvukovému záznamu ze zasedání zastupitelstva města, dopravnímu řešení ve městě včetně kruhových objezdů, územnímu plánu obce, hospodaření města Žďáru nad Sázavou a k vydaným rozhodnutím o umístění stavby.

Městský úřad poskytuje informace jednak na základě písemných (e-mailových) žádostí v  režimu zákona č. 106/1999 Sb., dále pak zveřejňuje informace podle tohoto zákona §5 prostřednictvím svých internetových stránek na adrese: www.zdarns.cz, v přízemí budovy je zpřístupněn infobox. Na uvedených internetových stránkách je umístěna elektronická úřední deska; zároveň jsou v souladu s právními předpisy informace vyvěšovány na úřední desce umístěné před vstupem do budovy (adresa: ul. Žižkova 227/1, Žďár nad Sázavou).

Informace jsou poskytovány nejen podle zákona č. 106/1999 Sb., ale i podle zvláštních zákonů (např. zák. č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí, ad.). Informace poskytované podle zvláštních zákonů se v této zprávě neuvádějí.

Veřejnosti je řada informací předávána prostřednictvím městského rozhlasu, kabelové televize, tisku a prostřednictvím dalších sdělovacích prostředků.

Ve Žďáře nad Sázavou dne 18.2.2009

starosta městu Žďáru nad Sázavou