Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou za rok 2009

zveřejněno: 26. 2. 2009

Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou je zveřejňována v souladu s § 18, odst. 1) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím:

Počet stížností podaných podle § 16a), důvody jejich podání  a stručný popis způsobu jejich vyřízení: 0.

Ustanovení § 18 (Výroční zpráva) zákona č. 106/1999 Sb., platí pouze pro žádosti podané písemně.

Žádosti o poskytnutí informací se týkaly zejména: stavebních dokumentů (stavebních povolení, územních rozhodnutí ad.), regulačního plánu, přestupků, aplikace právních předpisů, kácení dřevin.

Městský úřad poskytuje informace jednak na základě podaných písemných žádostí (a to i prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací) v  režimu zákona č. 106/1999 Sb., dále pak zveřejňuje informace podle tohoto zákona §5 prostřednictvím svých internetových stránek na adrese: www.zdarns.cz; v přízemí budovy je zpřístupněn infobox. Na uvedených internetových stránkách je umístěna elektronická úřední deska; zároveň jsou v souladu s právními předpisy informace vyvěšovány na úřední desce umístěné před vstupem do budovy (adresa: ul. Žižkova 227/1, Žďár nad Sázavou).

Informace jsou poskytovány nejen podle zákona č. 106/1999 Sb., ale i podle zvláštních zákonů (např. zák. č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí). Informace poskytované podle zvláštních zákonů se v této zprávě neuvádějí.

Veřejnosti je řada informací předávána prostřednictvím městského rozhlasu, kabelové televize, tisku a prostřednictvím dalších sdělovacích prostředků.

Ve Žďáře nad Sázavou dne 18.2.2010

starosta městu Žďáru nad Sázavou