Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou za rok 2011

zveřejněno: 26. 2. 2012

Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou je zveřejňována v souladu s § 18, odst. 1) zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím:

Opis podstatných částí každého rozsudku soudu ve věci přezkoumání zákonnosti rozhodnutí povinného subjektu o odmítnutí žádosti o poskytnutí informace a přehled všech výdajů, které povinný subjekt vynaložil v souvislosti se soudními řízeními o právech a povinnostech podle tohoto zákona, a to včetně nákladů na své vlastní zaměstnance a nákladů na právní zastoupení: 0

Počet stížností podaných podle § 16a), důvody jejich podání  a stručný popis způsobu jejich vyřízení: 0.

V souladu s § 13 platí ustanovení § 18 (Výroční zpráva) pouze pro žádosti podané písemně.

Požadované informace se vztahovaly k: zadávání veřejných zakázek, správnímu řízení, přechodům pro chodce, energetickému vodnímu dílu, stavebnímu povolení a územnímu plánu, produkci odpadů, majetku města.

Městský úřad poskytuje informace jednak na základě podaných písemných žádostí (a to i prostřednictvím služeb elektronických komunikací) v režimu zákona č. 106/1999 Sb., dále pak zveřejňuje informace podle tohoto zákona §5 prostřednictvím svých internetových stránek na adrese: www.zdarns.cz; v přízemí budovy je po celou provozní dobu úřadu otevřena informační kancelář a zpřístupněn infobox. Na uvedených internetových stránkách je umístěna elektronická úřední deska; zároveň jsou v souladu s právními předpisy informace vyvěšovány na úřední desce umístěné u hlavního vstupu do budovy (adresa: ul. Žižkova 227/1, Žďár nad Sázavou).

Žádosti o informace jsou vyřizovány nejen podle zákona č. 106/1999 Sb., ale i podle zvláštních zákonů, např. zák. č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí. Informace poskytované podle zvláštních zákonů se v této zprávě neuvádějí.

Veřejnost má možnost informace získávat také prostřednictvím různých tématicky zaměřených tiskových materiálů (k dispozici ve vstupní hale budovy), městského rozhlasu, kabelové televize, tisku a dalších sdělovacích prostředků.

Ve Žďáře nad Sázavou dne 20.2.2012

Ing. Dagmar Zvěřinová v. r.

starostka města Žďáru nad Sázavou