Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou za rok 2013

zveřejněno: 26. 2. 2014

Výroční zpráva města Žďáru nad Sázavou je zveřejňována v souladu s ustanovením § 18 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím:

Opis podstatných částí každého rozsudku soudu ve věci přezkoumání zákonnosti rozhodnutí povinného subjektu o odmítnutí žádosti o poskytnutí informace a přehled všech výdajů, které povinný subjekt vynaložil v souvislosti se soudními řízeními o právech a povinnostech podle tohoto zákona, a to včetně nákladů na své vlastní zaměstnance a nákladů na právní zastoupení: 0.

Počet stížností podaných podle § 16a), důvody jejich podání a stručný popis způsobu jejich vyřízení: 0.

V souladu s odst. 3) § 13 ustanovení § 18 (Výroční zpráva) platí pouze pro žádosti podané písemně.

Žádosti o informace se vztahovaly zejména k:
- investičnímu plánu města, k územnímu rozhodnutí a stavebnímu povolení, komunálním službám, komunálnímu odpadu, stanicím měření emisí, k smlouvám na telekomunikační služby, k prodeji bývalé 1. ZŠ, audiozáznamům z veřejného projednávání ÚP a ze zasedání ZM, k výlepu volebních plakátů, ceně za poskytnuté informace.

V režimu zákona č. 106/1999 Sb. městský úřad poskytuje informace na základě podaných písemných žádostí (včetně prostřednictvím služeb elektronických komunikací) a podle §5 zákona jsou informace zveřejňovány prostřednictvím webových stránek na adrese: www.zdarns.cz;  Na uvedených internetových stránkách je umístěna elektronická úřední deska; zároveň jsou v souladu s právními předpisy informace vyvěšovány na úřední desce umístěné u hlavního vstupu do budovy (adresa: ul. Žižkova 227/1, Žďár nad Sázavou). V přízemí budovy městského úřadu je po celou provozní dobu otevřena informační kancelář a zpřístupněn infobox.

V místních částech města Mělkovicích, Radoníně, Stržanově a Veselíčku slouží k informování občanů vývěsní skříňky.

Žádosti o informace jsou vyřizovány nejen podle zákona č. 106/1999 Sb., ale i podle zvláštních zákonů, např. zák. č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí. Informace poskytované podle zvláštních zákonů se v této zprávě neuvádějí.

Taktéž se ve zprávě neuvádějí dotazy telefonické, ústní, emailové, které nejsou podány ve smyslu zákona o informacích.

Veřejnost má možnost informace získávat také prostřednictvím různých tématicky zaměřených tiskových materiálů (k dispozici ve vstupní hale budovy), městského rozhlasu, kabelové televize, tisku a dalších sdělovacích prostředků.

Ve Žďáře nad Sázavou dne 12. 2. 2014

Ing. Dagmar Zvěřinová v. r.

starostka města Žďáru nad Sázavou