Odpověď jednotlivá

3. 11. 2010
Předmět: Vyzvednutí profesního průkazu
Dotaz: Dobrý den,
ráda bych Vás upozornila na aktualizaci stavu podaných žádostí o vydání průkazu profesní způsobilosti řidiče. Neodpovídá to skutečnosti a přitom by to mohlo urychlit vyzvedávání žadatelů a tím i přispět k urychlení případného nalezení pracovního poměru.
Odpověď (odbor dopravy):
Velice si vážíme Vašeho zájmu o práci našeho odboru. Musím Vás však ujistit, že vaše podezření o neaktuálnosti www stránek s doklady k vyzvednutí není na místě.
V případě průkazu profesní způsobilosti řidiče je potřebné si uvědomit, že žádostí o vydání tohoto dokladu je velmi málo a hlavně ne každý den si někdo žádost podá (narozdíl od desítek žádostí o vydání řidičských průkazů, kdy jsou podávány denně). Proto se tedy v aktuálním stavu podaných žádostí o vydání průkazu profesní způsobilosti řidiče na stránce
---
http://www.zdarns.cz/mestsky-urad/k-vyzvednuti-profesni-prukazy.asp
---
objevuje v kolonce Lze již PPZŘ vyzvednout? střídavě ANO a NE. Prostě ve dnech, kdy nebyla podána žádná žádost se objeví po celou dobu aktuálnosti zmíněné stránky příznak NE (tedy jen proto, že si ten den nikdo o tento průkaz nepožádal).
Řidič, který si žádost v konkrétní den podává, není tedy krácen na svém právu být informován o postup vyřizování, a už vůbec mu není znemožněno pozdním vyzvednutím dokladu včasné nalezení zaměstnání, jak se nám snažíte ve svém dotazu sdělit.