Odpověď jednotlivá

29. 6. 2011
Předmět: bydlení
Dotaz: Dobrý den,měl bych dotaz ohledně bydlení na svobodárce. Jsem ve městě Ždár nad Sázavou od roku 2005 a pocházím z Plzně,kde jsem se narodil. Jelikož jsem se nastěhoval za přítelkzní se kterou jsem žil a ted jsme ukončili vztah,hledám touto formou nějaký byt nebo pomoc v tomto směru. Nevím zda-li píšu na správný odbor,ale jsem zaměstnán u firmy Tokoz a smlouvu mám,zároven chodím na brigády. Děkuji za každý návrh. Jiří Houška
Odpověď (odbor stavební):
Dne 7.8.2006 schválila Rada města ve Žďáře nad Sázavou na svém zasedání Pravidla pro přidělování obecních bytů a garážových stání, která jsou ve vlastnictví města. V souladu s těmito pravidly se volný obecní byt obsazuje formou výběrového řízení. Na volný byt je vyhlášený záměr a ti, kteří splňují podmínky pro účast ve výběrovém řízení, tzn. že nejsou nájemci jiného bytu, vlastníky ani spoluvlastníky nemovitosti určené k bydlení, se mohou na vyhlášený záměr přihlásit. Vyplněné přihlášky do výběrového řízení doručí v zalepené a řádně označené obálce na sekretariát starosty nejpozději do termínu uzávěrky. Poté bytová komise na svém zasedání vybere a radě města doporučí budoucího nájemce, popříp. i náhradníka.
V případě že splňujete podmínky pro účast ve výběrovém řízení Vám doporučujeme pravidelně sledovat úřední desku městského úřadu, popříp. internetové stránky města www.zdarns.cz a reagovat písemnými přihláškami na vyhlášené záměry.

Závěrem pouze dodáváme, že pořadníky na přidělení obecního bytu se nevedou. V případě zájmu o získání obecního bytu do nájmu je třeba respektovat schválená pravidla a postupovat tak, jak je v pravidlech uvedeno.