Odpověď jednotlivá

5. 8. 2011
Předmět: výstavba parkoviště ul.Palachova
Dotaz: náhle se v místě zelené plochy před 5.ZŠ,začaly dít zemní práce,jde asi o parkoviště. Ptám se:jak je toto možné?Kdo tuto stavbu navrhl a jak o ní bylo rozhodnuto?Nikdo,bydlící přímo u stavby,o tomto vašem počinu neměl ponětí,neptáte se a honem zde něco vybudujete,aby už se s tím nedalo nic dělat?Asi město má nadbytek financí a parkovacích míst je málo?Před časem,v anketě,toto parkoviště bylo jednoznačně zamítnuto a jistě s ním stále většina nesouhlasí.Kdo ponese odpovědnost,až se zde něco stane?
Odpověď (odbor rozvoje a územního plánování):
Dobrý den pane Miluško,
jak jsem již odpovídala paní Ludmile Miluškové: z ankety vyšlo pořadí variant výstavby nikoli usnesení, že se nebude stavět nikde jinde než před SZŠ. Rada města v r. 2007 rozhodla, že se parkoviště u SZŠ posílí pouze "provizorně".
O výstavbě nového parkoviště ze zatravňovací dlažby rozhodly rada a zastupitelstvo města v květnu letošního roku v rámci přijmutí úvěru a schválení rozpočtových opatření. Nemyslím si, že nová parkovací místa způsobí kolizi se stávajícím pěším provozem po sousedním chodníku, když už se podél celé jeho trasy roky jezdí až před vchod do ZŠ.
S pozdravem, Ing. Škodová