Odpověď jednotlivá

20. 8. 2011
Předmět: přechod školy
Dotaz: Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak postupovat při stěhování z města do města a přechodu základní školy když stěhování se uskuteční někdy v říjnu je možné aby se začlo s nástupem 9 leté školní docházky v novém místě trvalého bydliště již v říjnu ? Děkuji za odpověd na internetu jsem nikde nenašel odpověd
Odpověď (odbor školství, kultury, sportu a marketingu):
Dobrý den, pokud již znáte přesnou adresu svého nového trvalého bydliště ve Žďáře nad Sázavou, doporučuji Vám kontaktovat co nejdříve ředitelele dané základní školy, do které novým trvalým bydilštěm budete patřit podle platné "Obecně závazné vyhlášky o stanovení spádových obvodů základních škol zřizovaných městem Žďár nad Sázavou" a dohodnout se přímo s ředitelem školy na konkrétních podmínkách a možném datu nástupu Vašeho dítěte do základní školy. Věřím, že se Vám podaří vyřídit termín nástupu Vašeho dítěte do základní školy již k 1.10.2011. Přesné znění vyhlášky naleznete na této webové adrese:
http://www.zdarns.cz/mestsky-urad/vyhlasky/v062010.pdf a kontakty na ředitele základních škol ve Žďáře nad Sázavou na této webové stránce: http://www.zdarns.cz/mestsky-urad/prispevkove-organizace.asp.