Odpověď jednotlivá

24. 8. 2011
Předmět: DOTAZ
Dotaz: Dobrý Den.

Chtěl jsem se zeptat v jaké fázi je přestavba bazénu u 4 ZŠ.Co přesně se na staveništi děje a jestli neuvažujete dát na stránky nějaké fotky ze stavby.Myslím,že by to uvítalo více občanů jak stavba postupuje protože při chůzi blízko staveniště jsem několikrát slyšel od některých občanů,že se dělníci válejí a nic nedělají.
Děkuji za odpověď
Odpověď (odbor rozvoje a územního plánování):
Dobrý den,
na stavbě jsou dokončeny přeložky inženýrských sítí, nové drenáže odvádějící spodní vodu pod celým objektem, nové podkladní vrstvy a hydroizolace podlah, betonáže nových základů u přístavby a její základová deska, vybourání stávajících příček a nových otvorů v nosných stěnách, je hotova část nových příček, probíhá přepojování stávajícíh rozvodů, řeší se problémy s odhalenou výstuží stávajících ŽB nosných prvků a řada dalších věcí, které nejsou moc vidět. Stavba probíhá podle stanoveného harmonogramu a prostavěno již bylo přes 15 mil. Kč.
Pár fotografií jsme již na webových stránkách zveřejnili v březnu letošního roku, kdy proběhly výrazné zemné práce. Pokusíme se vybrat a zveřejnit další fotky z průběhu stavby, ale obávám se, že pro laickou veřejnosti nebudou moc zajímavé. Daleko zajímavější bude, až se začne stavět skelet přístavby a pracovat s obklady a dlažbami.
Jinak ještě doplním, že na každé stavbě se potkáváme s upozorněním, že se na ní nepracuje nebo se na ní dělníci jen "pohybují". Odpovídáme stejně: je to věc dodavatele a stavbyvedoucího, my hlídáme termín dokončení stavby, který je vázán ve slouvě o dílo a to včetně sankcí za jeho nedodržení, takže: pokud se stavba zpozdí -zaplatí za to.
S pozdravem. Ing. Škodová