Odpověď jednotlivá

26. 8. 2011
Předmět: Dotaz na opravu náměstí v ZR
Dotaz: Dobrý den,
kdy prosím Vás začne dlouho očekávaná oprava náměstí v ZR, co vše bude opraveno a nebudou naše náměstí konečně po opravě náměstí ničit ty zatracené kamiony ? Vždyť ty se dají odklonit po ul. Neumanova spodem mimo náměstí.Hlavně aby to bylo opraveno kvalitně a více stromů a zeleně. Moc hezké to je v Bystřici a v HB, děkuji za odpověď.
Odpověď (odbor rozvoje a územního plánování):
Dobrý den,
rekonstrukce náměstí Republiky je v akčním plánu města naplánovaná na rok 2012. Bohužel máme informace, že s největší pravděpodobností příští rok pro nás nebude otevřen dotační program, ve kterém bychom mohli žádat o dotaci. Bude tak záležet na finančních možnostech města a rozhodnutí zastupitelstva, zda bude stavba zahájena. Připravovaný vzhled náměstí si můžete prohlédnout na webových stránkých: www.zdarns.cz v roletce - Městský úřad - MěÚ informuje - Odbor rozvoje a ÚP - Rekonstukce náměstí Republiky.
Ještě doplním, že rekonstrukcí náměstí určitě nevyřešíme průjezd kamionů. Ten může ovlivnit jen vybudování obchvatu města. Odklonění provozu dálkové dopravy na Neumannovu ulici nepovažuji za vhodné. Jednak bychom provoz kamionů odváděli na stávající komunikaci v blízkosti bytových domů, která je již tak silně zatížená a pak se obávám, že tomuto provozu kapacitně nevyhoví křižovatka, ze které je již dnes problém ve špičce odbočit na Nové Město.
S pozdravem. Ing. Škodová