Odpověď jednotlivá

13. 1. 2011
Předmět: Dopravní situace u 7.MŠ ve Žďáře n. Sáz. - 1.část
Dotaz: Dobrý den,
prosím o prověření a řešení dopravní situace na příjezdu k 7.MŠ, ulice Haškova ve Žďáře n. Sáz. Přez zákaz vjezdu mimo obsluhy a povoleni MŠ sem den co den ráno a odpoledne zajíždí celá řada rodičů, aby odvezli svoje zdravé děti. Protože je silnice ouzká (počítá se pouze se zásobováním), řidiči běžně při vyhýbání najíždějí na chodník a ohrožují tak chodce, převážně děti, které tudy chodí. Nelíbí se mi to! Nechci čekat, až některý "řidič" srazí ...
Odpověď (odbor dopravy):
Městský úřad Žďár nad Sázavou neuvažuje o odstranění stávajícího dopravního značení, což by mohlo vést k ještě větším dopravním komplikacím.
Každý účastník silničního provozu má povinnost dodržovat ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. (tzv. „pravidla silničního provozu“): Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen se chovat ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, své chování je povinen přizpůsobit zejména stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a situaci v provozu.
Městský úřad není orgánem příslušným k dohledu nad dodržováním pravidel silničního provozu, proto Váš poznatek zasíláme na Policii ČR a na Městskou policii jako žádost o součinnost při řešení dopravní situace.