Odpověď jednotlivá

22. 6. 2017
Předmět: Stížnost
Dotaz: Můžete mi prosím sdělit, jaké vyjímky mají řididi z dopravních předpisů, kteří jezdí přímo před Váš úřad, jak máte hlavní vstup do budovy a parkují tam ?Co je opravňuje tam parkovat, aniž by měli opodstatněnou vyjímku.Předpisy musí dodržovat snad všichni, nebo snad ne ? Nebo jsou mezi námi tak důležití, řidiči, že by nedošli z hlavního parkoviště.Nehrejme si na privilegované a upřednostňované VIP řidiče ! Jsou to lidé a řidiči, jako všichni ostatní, jinak se dopouští přestupku v dopravě.
Odpověď (odbor dopravy):
Do okolí budovy MěÚ je zakázán vjezd všech vozidel s výjimkou držitelů povolení MěÚ a vozidel dopravní obsluhy.
Je-li na dodatkové tabulce použit text s výrazem „dopravní obsluha“, rozumí se tím vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby, vozidla přepravující osobu těžce zdravotně postiženou, vozidla taxislužby a vozidla, jejichž řidiči, provozovatelé nebo přepravované osoby mají v místech za značkou bydliště, ubytování, sídlo nebo nemovitost.
Před hlavním vchodem do úřadu je ve směru od příjezdu Zákaz stání, který neplatí pro držitele povolení MěÚ - jiná vozidla zde stojí v rozporu se zákonem. Podle informace od Městské policie je zde pravidelně prováděna kontrolní činnost, která bude i nadále pokračovat.