Odpověď jednotlivá

18. 12. 2017
Předmět: Úvoz
Dotaz: Dobrý den, asi před týdnem jste dokončili novou úpravu chodníku do úvozu na Uhlířské ulici. Udělala se tam i pěkná lavička z gabionu. Jen by mne zajímalo, proč k té lavičce nebyl hned instalován odpadkový koš. Umíte si představit, jaký tam zase bude hned nepořádek? A samotné dno úvozu by chtělo pod těmi chodníky trochu vysypat, aby tam nebyl takový schod. K tomu nepořádku,, stačí se denně projít kolem studánky Klafárek. Pro město velký problém s koši a úklidem...
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den,
součástí projektové dokumentace „Naučná stezka Klafar – navazující chodníky, část SO 102 komunikace – vstup do úvozu“ nebyl požadován mobiliář. Terénní úpravy jsou zahrnuty v závadách nebránících užívání v protokolu o předání stavby. Vzhledem ke klimatickým podmínkám budou dokončeny do 05/2018. Pokud bude nutné koš doplnit může se tak stát při dokončovacích pracích.
S pozdravem, Petr Fuksa, odbor rozvoje a ÚP

Dobrý den,
odpadkové koše umísťujeme především tam, kde je možné je řádně obsluhovat, nehrozí jejich časté ničení a jsou v místech vyšší koncentrace pohybu osob s potřebou odkládání odpadků. V prostorách blízkých přírodě toto nenavrhujeme, jednak mnohdy z provozních důvodů - tj. zhoršená dostupnost a obslužnost, zvýšené náklady na provoz, zvýšené riziko poškození apod. a jednak předpokládáme, že co si občan s sebou do přírody přinesl, to si také odnese (např. obaly z potravin, nápojů apod.)
S pozdravem
Miluše Kozáková
odbor komunálních služeb