Odpověď jednotlivá

20. 1. 2018
Předmět: Sdělení
Dotaz: Dobrý den paní Wurzelová, souhlasím s pisatelkou, která se dotazovala na stínění a problému dvou stromů na Libušíně.Jedná se již o to, že v minulosti tam ty žádosti již byly, včetně fotografií, ,změřených stromů a dalších věcí, které jste chtěli a v tété věci nedošlo k kladnému rozhodnutí proč ?Je to nutno vidět i z pohledu občanů,kteří tam bydlí.Ty stromy mají přímo před okny a doslova jim stíní, nevidí z oken a pod.Nutno toto řešit zavčas,pokud jdou stromy odstranit a nahradit je jinými.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený pane,
městský správce zeleně podle situace na místě podává žádost o kácení stromu na odbor životního prostředí, který v takové věci rozhoduje, tj. buď ho skácet povolí nebo nepovolí. U každého stromu, pro který je podána žádost o kácení, povolující orgán velmi pečlivě zvažuje, zda škody nebo omezení, které takový strom způsobuje svému okolí, přesahují zájem na jeho zachování. Některé stromy v minulosti byly vysázeny nevhodně, to samotné ale jako důvod pro kácení nestačí. Správce zeleně města pro stromy v sídlištích zjišťuje i názor obyvatel okolních domů, jak si přejí se stromem naložit.
Nejedná-li se o havarijní situaci, pak dokud odbor životního prostředí nevydá příslušné povolení, správce zeleně není oprávněn strom pokácet.
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb