Odpověď jednotlivá

4. 5. 2018
Předmět: Torzo po hotelu Bílý lev
Dotaz: Dobrý den, seznamte naše obyvatele se situací po torzu hotelu Bílý lev v našem městě. Co proto děláte,aby jste se konečně domluvili s firmou, že tam něco postaví. Na tak lukrativním místě již dávno něco mělo stát.Stále výmluvy, že jednáte s majiteli lidem nestačí. Chtějí tam multifunkčí budovu, která by se na toto místo hodila. Co proto děláte, aby již konečně tam bylo něco zbudováno ? Opět současné vedení zklamalo, jako to minulé v této věci ! Jen plané sliby. Už aby byly volby změna je nutná.
Odpověď (odbor stavební):
Odpověď:
Vážený pane Křesťane,
stavební úřad povolil výstavbu nového objektu, čímž stavebníkovi vzniklo oprávnění pořídit stavbu, ale nikoliv tak učinit. Je pouze na jeho uvážení, kdy plánovaný záměr bude realizovat. Stavební úřad a v daném případě ani město nejsou zmocněni (zákonem nebo jiným předpisem) k tomu, aby si mohly započetí nebo ukončení stavební činnosti vynutit. V dalším odkazuji na odpověď k dotazu ze dne 2.2.2018.
S pozdravem, Ing. Libuše Pitková, vedoucí stavebního odboru.

Vážený pane Křesťane,
dovolím si Vám doplnit informace k problematice „hotelu Bílý lev“. Pominu Vaše zkratkovité a naprosto neobjektivní hodnocení ze závěru Vašeho dotazu. Město již několikrát k této problematice dávalo své vyjádření. Město Žďár nad Sázavou, vzhledem k tomu, že není majitelem budovy ani pozemku, má jen omezený vliv na to, kdy a co se zde začne stavět. Zde najdete bližší informace: http://www.zdarns.cz/online-sluzby/aktuality/informace-k-vystavbe-bytoveho-domu-na-namesti-republiky
Jako vedení města s majitelem pravidelně komunikujeme a myslím si, že se tak činilo i v minulosti. Poslední zpráva od zástupců společnosti VHS Bohemia, a.s. je, že zahájí stavbu do jednoho měsíce a stavět se bude do konce prázdnin roku 2019. Již dnes probíhají na městě jednání o záboru veřejného prostranství pro stavbu.
S pozdravem
Mgr. Zdeněk Navrátil, starosta města