Odpověď jednotlivá

12. 5. 2018
Předmět: dotaz
Dotaz: Dobrý den, sdělte lidem v našem městě kolik milionů jste utratili za projekty současného vedení a hlavně kolik věcí z těchto projektů bylo v tomto volebním období realizováno ? Podle § 106 na to mají lidé právo toto znát,aby občané věděli, jak hospodaříte s prostředky daňových poplatníků, ale hlavně kolik projektů zůstalo nerealizováno a bylo za ně utraceno zřejmě mnoho peněz ?
Odpověď (oddělení projektů):
Vážený pane Bočku,
pravděpodobně jste zaměnil § 106 se zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. O informace podle tohoto zákona nelze požádat prostřednictvím Dotazů a námětů, ale je nutné postupovat právě podle ustanovení tohoto zákona.
Váš dotaz mi byl postoupen k zodpovězení, a protože se činnost odboru rozvoje a ÚP netýká všech akcí města, jde tedy o informace jen o akcích, které zajišťuje již zmíněný odbor.
V Hospodaření města za jednotlivé roky na webových stránkách města naleznete, že v roce 2015 bylo investováno do projektů - 2,058 mil. Kč, v roce 2016 – 3,382 mil. Kč a v roce 2017 – 7, 320 mil. Kč. Příprava projektů se provádí vždy min. na 1 rok dopředu, někdy i déle, kdy například nejsou vyhlášeny vhodní dotační tituly. Ze zpracovaných projektů nebyly zatím realizovány akce, kde příprava činí 4,37 mil. Kč. Jde o akce: Rek. ulice Vodárenská, Zateplení Polikliniky, Zateplení Aktive clubu, Revitalizace Posměchu, Rekonstrukce vodárny Farská humna, Úpravy Farských humen vč. lávky, chodník ul. Žižkova, stezka ZR – Stržanov s podjezdem I/37, Rek. ulice Nádražní, Centrum sociálních služeb, naučná stezka kolem Vetelských rybníků, propojení ul. Žižkova -1. máje, Revitalizace sportovní zóny a Křižovatka Chelčického x Jihlavská. Všechny tyto akce jsou v souladu se Strategií rozvoje města a většina je zařazena do Akčního plánu města.
S pozdravem, Ing. Irena Škodová, vedoucí odboru rozvoje a ÚP