Odpověď jednotlivá

15. 5. 2018
Předmět: mobilní pódium
Dotaz: Utratilo město spoustu peněz za koupi mobilního podia, které využije jednou za rok. Utratili jste za něj cca. kolem milionu a jednou za rok jej využijete ? Toto je Vaše hospodaření ? Proč se některý z Vašich kooordinátorů nestará o jeho využitelnost a hlavně, aby byl svým používáním popř. pronájmem již dávno zaplacen ? Tyto Vaše zbytečné investice pak městu budou chybět do jeho oprav infrastruktury, která je tak důležitá.
Odpověď (odbor školství, kultury, sportu a marketingu):
Dobrý den, pane Dostále,
mobilní pódium města je k pronájmu nabízeno již od jara roku 2017 (podmínky pronájmu byly schváleny Radou města č. 64). Pronájem probíhá v období jaro – podzim, v zimních měsících poptávka pronájmu nebyla a ani se nepředpokládala. V roce 2017 bylo podium pronajato celkem šestkrát. Pronajali si jej například neziskové organizace i běžné komerční subjekty. V tuto chvíli máme na podium již 4 nahlášené pronájmy pro sezónu 2018 a očekáváme další, jinak je podium využíváno prioritně pro potřeby města.
Finanční prostředky podia jdou částečně zpět do rozpočtu města, s částí financí z pronájmu se počítá na údržbu samotného podia.
Pronájem mobilního pódia má v agendě oddělení projektů a marketingu.

S pozdravem
Mgr. Hana Vykoukalová
marketingový referent