Odpověď jednotlivá

22. 5. 2018
Předmět: Nové hrací prvky na Libušíně
Dotaz: Dobrý den, kdo prosím zvolil takto nevhodně místo pro hrací prvky pro děti na Libušíně? Jednak je to blízko pod okny bydlících spoluobčanů, děti tam křičí, ruší to občany,nevydrží to dlouho, jak s tím děti zachází, agresivita dětí na těchto hracích prvcích je hrozná a rodiče jen přihlížejí, místo, aby svou ratolest napomenuli. firma tam víc nekompletuje, než ano, děti tyto hrací prvky již využívají, aniž by to bylo doděláno ! Jak je to možné ? Kdo nad tím dohlíží ?
Odpověď (oddělení projektů):
Vážená paní Novotná,
místo bylo zvoleno mj. s ohledem na bezpečnost dětí, vedení stávajících (elektrických a dalších) sítí v zemi, možnosti v sídlišti Libušín pro umístění dětského hřiště, na které bylo vzneseno již několik dotazů a požadavků. Konkrétní místo nového hřiště bylo vybráno odborníky z oblasti komunitních služeb, územního plánování, komunálních služeb, ale i místních občanů.
Cílem umísťování dětských hřišť je nejen rozvíjet pohybovou aktivitu u dětí, ale také navazovat sociální vazby s dalšími dětmi, odpoutat se od stereotypních aktivit, rozvíjet kreativitu, a také získávat zkušenosti v oblasti slušného chování a respektování pravidel. Pokud se tedy na hřišti budou vyskytovat děti, určitě budeme rádi, protože splní to, co jsme od něj očekávali. V případě, že však nerespektují pravidla a řády, je nutné upozornit především osoby dohlížející nad těmito dětmi.
Hřiště, dle vyjádření odboru komunálních služeb, bude hotové nejpozději příští týden. Kontrola současného stavu bude provedena co nejdříve. Děkujeme za upozornění.

Pokud jsem neodpověděl na veškeré dotazy, prosím kontaktujte Radku Remarovou, 778 744 303, radka.remarova@zdarns.cz.

S přáním pěkného dne
Ing. Jan Prokop
vedoucí Oddělení projektů a marketingu