Odpověď jednotlivá

25. 2. 2011
Předmět: úřadování v době oběda
Dotaz: Vážený pane tajemníku,
všimnul jsem si, že v době oběda odchází mnoho úředníků za občerstvením ve stejnou dobu a příslušný odbor pak má ve svých úředních hodinách jakousi pauzu. Myslíte, že by nebylo možné, aby se úředníci jednotlivých odborů prostřídali tak, aby byl v kanceláři stále alespoň jeden úředník k dispozici občanům? Konkrétně jsem výše uvedený problém zaznamenal na odboru sociálním. Děkuji za pochopení a případnou nápravu, nebo prosím vysvětlení, proč k nápravě dojít nemůže.
Odpověď (tajemník):
V zásadě existují 2 řešení přestávky na oběd.
1/ pevná přestávka při uzavření úřadu
2/ zaměstnancem volitelná přestávka bez přerušení provozu
My jsme již před léty zvolili 2 variantu samozřejmě za předpokladu zajištění provozu (zastoupením) s omezením pouze na konkrétního zaměstnance, který čerpá přestávku, což musí být zřejmé ze záznamu o docházce, který je přístupný na infokiosku u vchodu do budovy a příznaku přítomnosti zaměstnance v telefoním seznamu MěÚ na webu města.
Každopádně pokud nebyl provoz zajištěn vůbec ani zástupem, pak došlo k porušení vnitřních předpisů, které prověřím a vyvodím patřičné závěry. Vás si dovolím požádat o spolupráci a sdělení času vaší návštěvy na MěÚ a omlouvám se za nepříjemnost, kterou jsme vám způsobili.