Odpověď jednotlivá

15. 7. 2011
Předmět: Zjednosměrnění ulic
Dotaz: Dobrý den,
chtěl bych upozornit, že zjednosměrněním ulic značně komplikujete obslužnost. Ať už se jedná o popeláře, doručovatele balíků, silničáře i další, kteří potřebují vjíždět a zastavovat na (téměř) všech silnicích. Pokud např. budu potřebovat jet přes Čapky na Vančurovu a pak i na Wolkerovu, budu muset projet přes celou Nezvalovu, Neumannovou, znovu na Čapky a konečně na Wolkerovu, při čemž ještě budu muset na X křižovatkách dávat přednost. Už teď nestíháme,takto to bude ještě o dost horší
Odpověď (odbor dopravy):
Dobrý den.
Komise rozvoje a životního prostředí vypracovala návrh na zjednosměrnění několika ulic ve Žďáře nad Sázavou, seznam těchto ulic je uvedený v zápisu z jednání komise konaného dne 23.05.2011, viz http://www.zdarns.cz/rada-mesta/komise-rozvoje/2011-05-23.pdf.
Do dnešního dne záměr na zjednosměrnění několika ulic doposud nebyl projednán s Policií ČR – DI Žďár nad Sázavou ani s Městským úřadem Žďár n.S., odborem dopravy. Při projednávání návrhu na zjednosměrnění ulice Bratří Čapků bude zohledňována i potřeba dopravní obsluhy okolních ulic.