Odpověď jednotlivá

12. 9. 2017
Předmět: MHD
Dotaz: Dobrý den, od změn v jízdních řádech jsme očekávali, že se v nich objeví spoj, který odveze školáky z Vysočan ráno včas do školy na 3.ZŠ a po vyučování ze školy. Vysočany jsou spádovou oblastí pro 3. ZŠ, ovšem doprava je koncipována pro žáky 4.ZŠ. Ráno jede auttobus z Vysočan cca v 7:50 a u Obchodních domů v ZR3 je krátce po osmé. To asi nebude spoj pro školáky. Myslí také někdo na ty co dodržují spádovost škol?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Změny jízdních řádů ke 3. 9. 2017 byly tzv. operativní, kdy po odsouhlasení změn se upravovaly jen jízdní řády. Pokud by se vyhovělo Vašemu požadavku, musí dojít k závažnějším změnám ve vedení linek a to obnáší i změnu licencí, což je legislativní proces, který se nevyřeší během 2 – 3 týdnů, dále je tu otázka financí a možnostech oběhu vozidel. Tyto výraznější změny se budou uskutečňovat k 1. 1. 2018. Váš požadavek předložím k projednání.
Pokud jde o dopravu na BiGy a ostatní školy v okolí, tak cestující mohou využít spoje č. 2 linky 2, s tím, že na Studentské přestoupí v 7:40 na linku 4 a u BiGy budou v 7:45 (Libická) - do 1. 7. 2017 přímé spojení také neexistovalo.

Ing. Miloslav Dvořák
odbor komunálních služeb