Odpověď jednotlivá

17. 5. 2018
Předmět: Veřejná doprava Vysočiny
Dotaz: Dobrý den, sdělovacími prostředky proběhla informace, že zastupitelstvo KÚ v Jihlavě schválilo 15.5.2018 řešení konceptu integrovaného dopr.systému VDV. Jaký byl postoj MěÚ Žďár n.S. k navrhovaným železničním jízdním řádům, připomínkovala radnice návrhy JŘ a jaké byly vzneseny připomínky a návrhy ( zejména např. ke čtyřhodinovým pauzám v dopoledních hodinách u osobních vlaků v úseku Žďár-H.Brod), dále bude MHD ZR začleněna do tohoto s. VDV ? Poslední informace na webu města jsou z ledna 2018.
Odpověď (kancelář tajemnice):
Vážený pane
Jménem starosty města byl krajskému úřadu zaslán v lednu 2018 dopis s konkrétními připomínkami k městu doručeným návrhům jízdních řádů VDV.
O způsobu a rozsahu zapojení města do VDV prozatím není rozhodnuto. Krajský úřad doposud nestanovil a nebyl nám schopen sdělit konkrétní podmínky a možnosti zapojení MHD Žďáru do VDV. Bez znalosti konkrétních podmínek nelze rozhodnout o zapojení do VDV. Další podrobnosti k danému tématu naleznete na webu města: http://www.zdarns.cz/mestsky-urad/odbory-uradu/odbor-komunalnich-sluzeb/priprava-systemu-verejne-dopravy-vysociny-a-novych-jizdnich-radu-pro-kraj-vysocina
S pozdravem
Ing. Dana Wurzelová
vedoucí odboru komunálních služeb
tel.: 566 688 180, 724 984 857
e-mail: dana.wurzelova@zdarns.cz