Odpověď jednotlivá

11. 11. 2021
Předmět: Tragická Veselská
Dotaz: Dobrý den, Veselská ulice je tragicky přecpaná auty.
Od spodní křižovatky s ulicí Zahradní po křizovatku s Husovou by se nemělo parkovat, se zaparkovanými vozidly se musí jezdit kyvadlově.
Samotné parkování na straně nové výstavby vyžaduje projetí celé ulice, otočení se v jednosměrné Zahradní-vycouvání z ní a nasledné zaparkování na Veselské - řešení otočit směr v Zahradní nebo zjednosměrnit i Veselskou?
Jak je možné, že provozovny a služby nemají vybudovaná parkovistě, snad vyjma jedné?
Děkuji
Odpověď (odbor dopravy):
Odpověď OD:
Vámi popsané dopravní komplikace jsou sice nekomfortní, ovšem nebránící v užívání komunikace. Situace s parkováním je v současnosti problematická na mnoha místech ve Žďáře. Dopravní směr jednosměrné ulice Zahradní byl stanoven podle převažujícího směru dopravy. O změně směru stávající jednosměrky ani o zřízení jednosměrky v ulici Veselská neuvažujeme.

Odpověď SRI:
Všechny objekty na Veselské ulici mají vybudovaný normový počet parkovacích míst odpovídající jejich funkčnímu využití. Možnost parkování je navíc posílena o 22 parkovacích míst u bývalé vodárny. Bohužel, v dnešní době chce stále větší počet zákazníků parkovat přímo u provozovny, nebo v co nejkratší docházkové vzdálenosti k náměstí a využívají i to, že parkování v ulici není cenově ani časově regulováno.