Odpověď jednotlivá

13. 12. 2021
Předmět: Zmatečné informace na webových stránkách MHD Žďár nad Sázavou
Dotaz: Dobrý den,
na http://www.mhdzdar.cz/2021/12/13/zony-vdv-v-ramci-zdaru-nad-sazavou je zmatečná informace o VDV kvůli cestování MHD po Žďáru. Zaprvé se nikde nepsalo, že MHD Žďár nad Sázavou patří pod VDV. Zadruhé se v autobusech MHD nemusí hlásit cílová zastávka, kde vystupuji. A zatřetí je na http://www.mhdzdar.cz/2021/11/08/zdar-nad-sazavou-zive jako aktualita informace o akci z 20. listopadu.
Podle mě by se měly obě informace dát pryč, buď jsou už zastaralé, nebo se MHD vůbec netýkají.
Děkuji.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Vážený občane, předáváme Vám odpověď dopravce ZDAR:
Dobrý den,
informaci jsme na web MHD dali na základě dotazů občanů, že se jim cestování linkami VDV, jako alternativa k MHD, zdražilo, pro přestupující se zkomplikovalo tím, že nestačí správně nahlásit cílovou zastávku Žďár nad Sázavou zóna 400, ale do změněných zastávek musí být zóna 405 – Stržanov.
Tazatel má samozřejmě pravdu, že se hlášení cílových zastávek, ani zóny VDV netýkají MHD. Nicméně nikdo toto, jako provozovatel webu netvrdíme. Naopak zdůrazňujeme "Kraj, linkové autobusy".
Co se týká informace o zapojení informaci – presentaci dotačních projektů – domníváme se, že s ohledem na skutečnost, že je možné si pustit pořad ze záznamu, tako informace není škodlivá.
Opět se domníváme, že jako provozovatel webu máme právo sdílet informace o MHD či nějak se dotýkající MHD či cestování po Žďáru n. S.
Po schválení jízdních řádů pro rok 2022 tuto informaci zveřejníme jak v aktualitách, tak v sekci ke stažení.
Závěrem děkujeme tazateli za sledování webu o MHD a připomínky.