Odpověď jednotlivá

18. 10. 2012
Předmět: Služby pro město
Dotaz: Dobrý den, na jaře byla odsunuta na příští rok výběrová řízení modernizace údržby zeleně ve Žďáře nad Sázavou. O účast projevilo zájem několik firem. Proto se ptám co město činí v přípravách. Není již čas na změny, obzvlášť když nejsou peníze na rozhazování.Je třeba zvážit rentabilitu stávajicích firem vykonávajicí služby pro město a jít cestou změn k lepšímu, čili vypsat nová výběrová řízení a prostor dát nové adaptibilní ekonomice. Děkuji.
Odpověď (starosta):
Dobrý den,
bohužel mě není nic známo o přesouvání nějakých výběrových řízení na příští rok. Pravdou je, že o sečení trávy (ne o údržbu zeleně jako celek) projevila před časem jedna žďárská firma zájem. Svojí nabídkou však nepřesvědčila členy rady města.

Ceny prací, za které vykonávají služby firmy v našem městě, pravidelně sledujeme a porovnáváme. Musím konstatovat, že ceny jsou konkurenceschopné a pohybují pod průměrem a v mnoha případech jsou i nejnižší než ve srovnatelných městech. Vezme - li v úvahu i to, že pracovníci firem mají mnohdy i více než dvacetileté zkušenosti ve svých oborech, pak nevidíme zrovna nutnost „přepřahat“, pokud riskujeme ztrátu mnohdy těžko přenositelných znalostí a zkušeností. Poučením nám budiž skutečnost, že před několika lety jsme něco podobného provedli a do roka jsme se vraceli zpět k vyzkušenému a spolehlivému.