Odpověď jednotlivá

12. 11. 2012
Předmět: Havlíčkovo náměstí
Dotaz: Tímto navazuji na problém parkování na náměstí.Jak je možné,že na Havlíčkově náměstí,kde je zákaz vjezdu,jsou parkovací místa a přes den je zde takový provoz,že je mnohdy problém touto komunikací projít dále k Veselské?Buďto ať je tedy důsledně vymáháno dodržování zákazu vjezdu a to prosím BEZ VÝJIMKY od všech nebo ať je tato lokalita volně přístupná např až ke kostelu a zákaz je až tam odtud.Kdyby se povolilo krátkodobé parkování podél náměstí,tak problém nebyl tak výrazný.Díky za reakci.
Odpověď (1. místostarosta):
Vážený pane,

na Havlíčkovo náměstí mohou vjíždět občané, kteří zde bydlí, dále podnikatelé, kteří tady mají své obchody a provozovny a jejich zákazníci. Ovšem pouze ti, kteří nakládají objemnější nákup (např. v zahradnických potřebách pytle se substrátem atd.) a dále zásobování těchto firem. V neděli a ve svátky kdy zde bývá volno je zde dodatkovou tabulkou k dopravní značce povolen i vjezd a parkování ostatním občanům. A to z důvodu církevních obřadů v kostele sv. Prokopa, sv. Barbory a dále kulturních akcí tamtéž nebo na Staré radnici, či v Čechově domě, knihovně nebo v Regionálním muzeu.

Parkování podél státní silnice 1. třídy č. 37 na náměstí není možné vůbec, a to dle již v minulosti mnohokrát opakovaného i písemného zásadního vyjádření Dopravního inspektorátu Policie ČR. Je to z důvodu bezpečnosti provozu při případném vystupování a nastupování, otevírání dveří do silnice a nebezpečí kolizí a úrazů zejména malých dětí, doprovázejících rodiče při nákupech.



S pozdravem



Mgr. Jaromír Brychta

Místostarosta