Odpověď jednotlivá

29. 11. 2012
Předmět: Můj dotaz je bez odpovědi!
Dotaz: Dobrý den, v pondělí jsem posílal reakci k práci pracovníků firmy ODAS. Reakce končila otázkou, na kterou dosud nemám odpověď, můj dotaz totiž nebyl v této dotazovně zveřejněn. Že by se zase opakovala situace, která tady byla v minulosti některými tazateli zmiňována, že se některé otázky nezveřejňují? Jinak si myslím, že by jinak žďárský městský úřad dostal ocenění za vstřícný přístup ke klientům omylem. Prosím proto o zveřejnění odpovědi na můj dotaz, který určitě není vůbec složitý! Děkuji.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den.
Vážený pane, omlouvám se, ale Vaši závěrečnou větu jsem považoval za řečnickou otázku, na kterou jste si, se znalostí věci, obratem odpověděl.
Firma ODAS provádí práce na základě smlouvy o dílo. Součástí smlouvy je i cena za provedené práce, která vzešla z výběrového řízení. Takže ODAS nemůže, jak píšete, zdražit „svoz popelnic“. Město hradí faktury z prostředků, které vybere od občanů ve formě poplatku za komunální odpad. V tomto roce a i v letech předešlých nestačily vybrané peníze na pokrytí veškerých nákladů na provoz systému nakládání s komunálním odpadem. Město tuto činnost dotovalo. Je to tedy město, které může formou obecně závazné vyhlášky zvýšit poplatek za komunální odpad. Na „pracanty“ jsem samozřejmě firmu upozornil. Tak jak jsem psal v první odpovědi, nám všem ku prospěchu bude včasná informace o tom, že k nějaké nepravosti dochází.
S pozdravem
Ing. Kadlec Jaroslav
odbor komunálních služeb