Odpověď jednotlivá

5. 12. 2012
Předmět: Bazén
Dotaz: 2. Vašim slibům, že se vstupné do bazénu po přestavbě nezvýší jsme se docela smáli, teď se pravda ukázala. Mimochodem ve srovnání s bazény na brněnsku je žďárské vstupné podstatně dražší a to je zde nižší kupní síla obyvatelstva. Proč jste to slibovala a realita je jiná?
3. Proč nejsou kompletní internetové stránky bazénu a na bazénu pro změnu nelze dostat letáček s otvírací dobou a ceníkem? Může se pak někdo divit, že do bazénu přišlo jen pár lidí?
Odpověď (starosta):
Nejsem si vědoma žádných slibů o nezvýšení vstupného, protože od samého počátku projektové přípravy bylo pracováno s vstupným mezi 60 až 70 Kč. Vstupné je pouze částečnou úhradou skutečných provozních nákladů zařízení, proto i ve Žďáře město doplácí na provoz bazénu, předpokladá se cca 4 mil. Kč ročně. Bohužel jakékoliv zvýšení dotace při stagnujícím rozpočtu znamená škrt jinde.
Stránky i letáčky jsou podle sdělení ředitele PO Sportis ve výrobě a pracuje se na nich. Ceník služeb pokud se nepletu byl také zveřejněn v Novinách žďárské radnice, které jdou do domácností ve městě zdarma.