Odpověď jednotlivá

14. 12. 2012
Předmět: Tomu se nedá věřit
Dotaz: Dobrý den, vrátila jsem se ze zahraničí a dcera mi řekla o výběrovém řízení na právním odboru,což jsem tomu nechtěla věřit, že se tam dostala paní Miklíková,její tchán je v zastupitelstvu MěÚ,manžel na odboru dopravy a jeho manželka bude na právním, to je zlý sen, to tam nemuseli ti ostatní vůbec chodit, chtěla bych to nazvat vulgárně, ale budu slušná, to je silná káva, hlavně neodepisujte, že byla nejlepší z uchazeček.Tomu by snad nikdo neuvěřil.Nedá se to jinak nazvat než protekce ! Děkuji
Odpověď (odbor sekretariát tajemníka a vnitřních věcí):
Dobrý den,
výběrová řízení na obsazování pracovních pozic úředníků na MěÚ probíhají ve dvou kolech vzhledem k čím dám většímu počtu uchazečů (počty přihlášek na dvě poslední výběrová řízení činily 27 a 41).
V písemných testech uchazeči prokazují odborné znalosti, připravenost a vhodnost na pracovní místo i s ohledem na typologii své osobnosti. Bodové hodnocení dosažené v testech je průkazným kritériem pro postup do užšího výběru, kde uchazeči prokazují své další schopnosti a dovednosti (komunikace, týmová spolupráce, zvládání stresu, motivace atd.) v modelových situacích. Při hodnocení spolupracujeme i s externí firmou, která posuzuje, hodnotí a doporučí vhodnost uchazečů na obsazovanou pozici. Vybíráme vždy člověka, který se svými znalostmi a osobnostním profilem na obsazovanou pozici nejlépe hodí. Váš názor mne mrzí, protože naším zájmem je vybírat kvalitní zaměstnance nikoliv podle jména, ale potencionálního přínosu pro zaměstnavatele.