Odpověď jednotlivá

26. 1. 2013
Předmět: dobry den
Dotaz: Chtel jsem zeptat jsem cizinec z tuniska ziju tady v cz uz dlouhu mam rodinu tady ale mam zatim prechodny pobyt na 5let chci podnikat potrebuju zaredit zivnost udela mi muj znami je to cech obcan ceska republika udela mi zadpovedni zastupca .chci vedet presni ktery doklady musim prepravit .dekuju vam
Odpověď (odbor živnostenský):
Vážený pane,
podmínky, za kterých mohou podnikat zahraniční osoby na území České republiky, jsou v zásadě shodné s podmínkami pro osoby české. Zahraniční osoba, která není příslušníkem členského státu EU musí navíc předložit svůj cestovní doklad ( pas ), povolení k pobytu na území ČR a doklad prokazující její bezúhonnost v zemi svého původu dokladem z této země, popř. jiným zákonem předpokládaným způsobem. Dále je nutné doložit právní důvod užívání prostor, kde bude umístěno Vaše místo podnikání. Další závisí na druhu vykonávané živnosti, zda bude nutné dokládat odbornost nebo ustanovit odpovědného zástupce či nikoliv.
Připojujeme odkaz na tuto problematiku na našich webových stránkách a s ohledem na odlišnosti poptávaného případu doporučujeme osobní konzultaci. Obrátit se můžete na kterýkoliv živnostenský úřad v České republice, a to bez ohledu na místo pobytu. Pokud udělíte plnou moc k zastupování jiné osobě, je oprávněna ohlášení živnosti pro Vás podat a vyřizovat tato osoba.

http://www.zdarns.cz/mestsky-urad/zivnostenska-opravneni.asp