Odpověď jednotlivá

29. 1. 2013
Předmět: Úklid sněhu
Dotaz: Dobrý den,
nechci být kritikem, ale bohužel musím konstatovat, že takovýto úklid sněhu na Vodojemu, jsem za desítky let nezažil! Opravdu poznám co je odfláknuto a to, co jsem měl možnost po celou zimu vídat bylo odfláknuté!
Mrzí mě, že (již tuto zimu podruhé) jste ulice nechali po krutém sněžení roztát a nás nechat chodit až po kotníky v břečkách!
Chci se zeptat, zda tuto situaci budete nějak řešit a jaký je Váš názor na daný problém! Jste spokojen s firmou, která provádí úklid sněhu?
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den,
v pondělí během sněžení se Vodojem prohrnoval cca kolem 4. hodiny ranní, dále kolem 7. hodiny ranní. Protože jsme obdrželi stížnost na neprohrnuté komunikace, poslali jsme znovu traktor s radlicí do sídliště cca kolem 14. hodiny odpoledne. Toto bylo provedeno s naší kontrolu. Končili jsme s výsledkem, že traktor hrnul cca 0,5 cm rozbředlého sněhu. V úterý dle záznamu GPS z vozidla byl Vodojem stahován v 17,00- 19,00 hod. Jestli v tomto mezidobí byl nutný ještě další zásah, nejsme schopni v tuto chvíli posoudit, ale na jakýkoliv podnět (třeba i od MP) lze toto obratem zařídit.
Jen pro informaci: Loni jsme měli např. stížnost na nadměrný posyp, přičemž bylo konstatováno, že ostatní údržba probíhá na Vodojemu dobře (pracovníci firmy se dle našich informací neměnili). Nicméně Vaši kritiku bereme naprosto vážně a v dalším období budeme provádět kontrolu Vodojemu s větší četností.

Kasper Jiří
odbor komunálních služeb