Odpověď jednotlivá

4. 2. 2013
Předmět: Emailová adresa - dotazy a náměty
Dotaz: Dobrý den,z jakého důvodu se do formuláře pro dotazy vyplňuje emailová adresa odesílatele dotazu?Jak je s tímto údajem nakládáno?Proč, když už se email uvádí,není kopie dotazu odesílána rovněž na zadanou emailovou adresu?Toto opatření je technologicky jednoduše proveditelné.Navíc by to bylo prospěšné,protože na některé nepříjemné dotazy není záměrně odpovídáno a tazatel by měl důkaz,že dotaz odeslal,ale tento nebyl následně uveřejněn.Když se tak neděje,tak je zbytečné emailovou adresu uvádět.
Odpověď (oddělení informatiky):
Dobrý den. Tazatelem uvedená e-mailová adresa je součástí dotazu, který obdrží dotazovaný prostřednictvím e-mailové zprávy. Dotazovaný má (je-li uvedena existující e-mailová adresa) možnost kontaktovat tazatele za účelem upřesnění dotazu nebo zaslat tazateli odpověď delší (popř. i s přílohou), než je možné uveřejnit prostřednictvím dotazovny. Jinak s touto e-mailovou adresou není nakládáno.
Automatické potvrzení odeslání dotazu nebylo zavedeno z důvodu uvádění neexistujících e-mailových adres, nicméně bude v dohledné době zprovozněno.