Odpověď jednotlivá

30. 4. 2011
Předmět: (předmět nezadán)
Dotaz: Mezi lidma se mluví,že chce město předělat z dětského hřiště ve školce na okružní (dolní)na dopravní hřiště a přemístit ho na dětské hřiště vedle prodejny flop.Což je jediný čistý místo(díky maminkám) na stalingradě kde si mužou děti vklidu hrát(bez nevychovaných nepřizpusobyvých spoluobčanu).Je to škoda že zničíte 2 hřiště kvuli dopravnímu,které se vám nikam ve Ždáře nehodí,tak ho dáte na stalingrad.Kdyby ste v této školce venku postavyli hřiště jako maj ve sluníčku tak vám budou děti vděčný!
Odpověď (odbor rozvoje a územního plánování):
Dobrý den, není to tak dávno, kdy se uvažovalo o zavření školky na Okružní-dolní případně o její přestavbě např. na bytový dům. Bohužel, nelze do budoucna počítat s takovými počty dětí, aby se opět nedotkly provozu škol a to nejen mateřských. Při přípravě stavby hřiště jsme stály před možností umístit hřiště na pozemky města, které se dnes využívají pro zahrádky u sousedního bytového domu nebo přestavět stávající hřiště. Zahrádky bychom už na plochu nového hřiště bez větších investic nevrátily, ale vyměnit provoz školky za hřiště pro maminky s dětmi s celodenním provozem nebude znamenat víc, než otočení klíče v zámku. Věřím, že provoz ukáže, že myšlenka spojit tyto dva provozy byla dobrá a že se nám tím podaří zabránit situaci, která nastala u 1.ZŠ, tedy chátrajícím objektům bez využití.
Pokud máte konkrétní námět, kam by se dopravní hřiště dalo přestěhovat, kontaktujte mě přímo na tel.č. 566 688 190 nebo e mail: irena.skodova@zdarns.cz.
Ing. Irena Škodová