Odpověď jednotlivá

30. 7. 2022
Předmět: Stezka kolem Konventu
Dotaz: Chci se zeptat zda někdo zodpovědný občas projde stezku protože okolo je spousta suchých stromů a větví které mohou kdykoli spadnout na procházející,jako nedávno ve Sněžném.A kdo schvaloval bezpečnost protože spodní zábradlí je 30cm nad zemí což je akorát ke kolenům dětí 3-4letých a dolů je to i 1,5m nebo voda.Zajímalo by mne kdo by nesl za případnou újmu na zdraví zodpovědnost Děkuji za odpověď Prokeš
Odpověď (kancelář tajemnice):
Dobrý den,
děkuji za dotazy. Situace je trochu komplikovanější, jelikož stezka je majetkem města, ovšem na pozemcích cizích vlastníků. Stav jednotlivých dřevin se vyhodnocuje pravidelně, ale může se stát, že u některých dřevin se stav změní velmi rychle. Na stezku se mimořádně podíváme a prověříme stav, příp. upozorníme majitele stromů. Bohužel nemusí spadnout pouze uschlé stromy, ale i vitální mladé (jako tomu bylo na stezce na jaře), proto prosím dávejte pozor na sebe a své okolí. V případě poznatku suchého stromu ideálně kontaktujte majitele pozemku, nebo nás na městském úřadě.
Stavebně je stezka postavena dle norem platných v daném čase. Pokud by nastal úraz apod., posuzovalo by se zavinění individuálně.
S pozdravem
Jan Prokop
vedoucí odboru strategického rozvoje a investic
tel.: 566 688 190, 773 794 139
e-mail: jan.prokop@zdarns.cz