Odpověď jednotlivá

16. 3. 2023
Předmět: Změna uzemního plánu a nedotknutelné městské včely II
Dotaz: Ing. Škodová, zatím je tam stále BI, kde je chov hospodářských zvířat označen jako nepřípustné využití - město je tam chovalo na základě čeho?
Změnou na plochu smíšenou obytnou - městskou (SM), kde zákaz chovu hospodářských zvířat již není zmíněn, snad neznamená, že je to tam povoleno? V ploše smíšené obytné už snad nemůže ani nikoho napadnout chov hospodářské zvěře.
To by pak mohli v Jehle v Elkovu a v polyfunkčních domech na Veselské chovat krávy a prasata, což patrně nebude v pořádku. Děkuji
Odpověď (odbor stavební a územního plánování):
Vážená paní Nováková,
Vámi zvolený extrémní příklad chovu krav a prasat v ploše smíšeného centra by těžko, na rozdíl od chovu včel, prokazoval, že nemá negativní vliv na okolí, a proto jsou pro ně v územním plánování určeny jiné funkční plochy, než smíšené plochy center.
Vzhledem k tomu, že zmiňovaná problematika umístění chovu hospodářských zvířat na pozemku města byla již v plném rozsahu zodpovězena v předešlých Dotazech a námětech, a vzhledem k našim kapacitním možnostem se již k této věci nebudeme dále vyjadřovat.
Děkujeme za pochopení.

Ing. Irena Škodová, odbor stavební a ÚP