Odpověď jednotlivá

4. 7. 2011
Předmět: Zjednosměrnění ulic
Dotaz: Vážení, měl bych malou připomínku k budoucímu zjednosměrnění ulice Nová. To, že tato část ulice je nebezpečná není pochyb, ale je třeba problém řešit více komplexněji. Prosím o zvážení osazení značek zákazu zastavení, alespoň na jedné straně ulice U Pily a části ul. Srázná(na straně k bytovému domu). Nyní stávají vozidla po obou stranách a občas jízda připomíná spíše kličkování mezi kužely než plynulou jízdu.Po zjednosměrnění ulice Nová dojde v tomto úseku ke zvýšení provozu vozidel. Děkuji
Odpověď (odbor dopravy):
Dobrý den.
Komise rozvoje a životního prostředí vypracovala návrh na zjednosměrnění několika ulic ve Žďáře nad Sázavou, seznam těchto ulic je uvedený v zápisu z jednání komise konaného dne 23.05.2011, viz http://www.zdarns.cz/rada-mesta/komise-rozvoje/2011-05-23.pdf.
Do dnešního dne záměr doposud nebyl projednán s Policií ČR – DI Žďár nad Sázavou ani s Městským úřadem Žďár n.S., odborem dopravy. Při projednávání návrhu na zjednosměrnění ulice Nová bude zohledňována i dopravní situace v okolních ulicích, vč. ulic U Pily a Srázná.