Odpověď jednotlivá

12. 3. 2013
Předmět: Bazen
Dotaz: Dobry den, dva roky jsem čekala na to, než vezmu svoje dvojčátka do bazenu, který je kompromisním řešením, kde se s dětmi utíráme v úzké uličce-pokud tedy zrovna teče teplá voda, ale i tak díky za něj.
Co považuji ovšem za vrchol omezenosti: jakým právem mi můžete zakázat vyfotit si vlastní děti v tomto zařízení?
Nikde v okolí ani ve světě jsem se s tímto nesetkala a pokud máte snad strach z pedofila, tak od kdy plánujete plošný zákaz focení na území ZR včetně piláku?

Děkuji za odpověď. Milada
Odpověď (odbor školství, kultury, sportu a marketingu):
Dobrý den, dle vyjádření ředitele PO SPORTIS, který má Relaxační centrum ve správě je zákaz fotografování vydán z důvodu ochrany osobnosti a řeší ji např. Občanský zákoník v paragrafu 11. a 12., kde je stnoveno, že "fyzická osoba má právo na ochranu své osobnosti, zejména života a zdraví, občanské cti a lidské důstojnosti, jakož i soukromí ...". Protože zaměstnanci Relaxačního centra nejsou schopni zajistit,aby si jakýkoliv návštěvník bazénu nevyfotil mimo svých dětí i jinou osobu, což by v konečném důsledku mohlo skončit porušením zákona upravujícího ochranu osobnosti, byl v Relaxačním centru vydán všeobecný zákaz fotografování.