Odpověď jednotlivá

29. 7. 2013
Předmět: Bazén
Dotaz: Dobrý den,je hezké,že se opravil bazén,ale čekalo se,že se bude chodit ven a ne že to bude jenom kryté.Nechápu to,pomalu v každé vesnici si můžou lidi jít ven zaplavat do bazénu viz. Přibyslav atp., a Žďár zase nic?Je vidět,že se peníze vyhazují oknem a smějete se lidem,to není možné,v Piláku se nedá koupat,na Dářku taktéž ne a kam mají chodit lidi co do přírodních koupališť nemůžou?Měli jste se na opravu bazénu vykašlat a udělat centrum na Piláku a byl by klid.
Odpověď (starosta):
Dobrý den,
varianta letního venkovního koupání byla zastupitelstvem odmítnuta s ohledem na teplotní podmínky na Vysočině. Zvítězila varianta rekonstrukce a rozšíření bazénu a vnitřní provoz. Venkovní brouzdaliště je tedy možné brát jako součást služeb a ceny za využití relaxačního centra.
Pokud srovnáváte Žďár s Přibyslaví, pak srovnáváte neporovnatelné jak z hlediska rozsahu služeb, tak možnosti využití po většinu roku. Nevím zda byste od září do června rovněž preferoval Přibyslav? Kvalita přírodních koupališť je problematická v celé ČR Ždár není výjimkou, bohužel.