Odpověď jednotlivá

3. 9. 2011
Předmět: MHD na okrajích města a inteligentní semafory
Dotaz: Dobrý den, neměla by MHD jezdit na okrajové sídliště města častěji? Mám na mysli Vysočany přes Vejmluvovu a potom Vodojem. Někde nejezdí vůbec, jako na Klafar nebo do místních částí. Pokud bude přeci jen jezdit na Klafar, čekáte na nový most přes Sázavu? Kde bude zastávka, protože v územním plánu nic není? A ještě se chci zeptat na jednu věc. Město prý projevilo zájem pořídit si několik tzv. inteligentních semaforů v rámci hromadné zakázky pro více měst. Kde by tyto semafory měly být? Děkuji.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den.
Četnost zajíždění MHD do okrajových částí je limitována finančními prostředky a také poptávkou. Zkušenost z dřívějšího četnějšího zajíždění např. na Vodojem, kdy ve vozidle cestovali tři lidé, nás vedla ke snížení četnosti. Obdobně tomu je i v případě zajíždění na ul. Vejmluvova linkou č. 5. Vedení MHD na Klafar v souvislosti s výstavbou mostu, je jednou z diskutovaných variant.
„Inteligentní semafor“ (pouze jeden) by měl stát na ulici Bezručova. V místě přechodu u spojovacího chodníku do ulice Srázná. Výstavba je plánována ve spolupráci s krajským úřadem, který připravuje věc ke stavebnímu řízení a co je hlavní, bude i výstavbu financovat.