Odpověď jednotlivá

18. 9. 2011
Předmět: MHD a Den bez aut
Dotaz: Vážení, příjemný dojem z opraveného nádraží mi hned zkazila jedna věc před ní. Není mi jasné, jestli někteří pracovníci Měst. úřadu - teď nemyslím zrovna úředníky - tu věc na svém krku používají k myšlení. Protože jinak by nemohli dát lavičku před vitríny s údaji o MHD. Nevím jak jiní, ale já běžně nenosím divadelní kukátko, které tady bude potřeba. Co třeba lavičku posunout bokem? A moje další otázka - bude naše město konečně evropštější a zapojí se letos 22.9. k celoevropské akci Den bez aut?
Odpověď (odbor dopravy):
Protože Odbor dopravy není příslušný k vašemu dotazu, předkládám odpověď zástupce vedení města:
Vážený pane Svobodo, záležitost s lavičkami u vitríny s MHD nebyla způsobena námi, ale pracovníky firmy, která prováděla rekonstrukci nádraží a následně i úklid staveniště. K dnešnímu dni (20.9.2011) by, na základě Vaší připomínky, měla být situace ke spokojenosti občanů vyřešena. Ve věci akce „Den bez aut“ Vám sděluji názor vedení města:
Žďár nad Sázavou se k této akci letos ani v dalších letech nepřipojí, neboť akce postrádá smysl v době, kdy počet automobilů ve městech už nikdy nebude menší, než je doposud. Rozsah automobilismu je stále větší a životní styl obyvatelstva je stále více s automobilismem spjat. Žádná akce tohoto typu nemůže na této skutečnosti nic změnit.
S pozdravem
1.místostarosta
Mgr. Jaromír Brychta