Odpověď jednotlivá

20. 9. 2011
Předmět: náměstí
Dotaz: Dobrý den,
chci se septat, kdy dojde k rekonstrukci náměstí, snad nám Bílý lev nebude dál hyzdit naše v budoucnu pěkné náměstí a co I.ZŠ na náměstí, našel se zájemce a co z té školy bude ? Můžeme se těšit na pěkné náměstí a kdy to již bude, pod kostelem to již začalo, to je dobře, bude i kvalitně spravena silnice v rámci rekonstrukce na náměstí, přibyde tam zeleň a klidové zóny a kvalitní chodníky, pro pěší popř. cyklisty ? Kdy ubyde to velké množství nesmyslných hospod ? Děkuji za odpověď.
Odpověď (odbor rozvoje a územního plánování):
Dobrý den,
informace o přípravě stavby a vzhled "Rekonstrukce náměstí Republiky" najdete na webových stránkách města v roletce Městský úřad - MěÚ informuje - Odbor rozvoje a územního plánování - Rekonstrukce náměstí Republiky. V současné době má vzniknout nová pracovní skupina, která se má zabývat koordinací náměstí. Nemám zatím bližší informace, co bude výsledkem jednání této pracovní skupiny a proto můžu pouze doporučit, aby jste se obrátili na vedení města. O tom, kdy rekonstrukce začne rozhodne zastupitelstvo města při schvalování rozpočtu, my jej navrhujeme na rok 2012. K objektu Bílého lva: objekt není v majetku města a tak se obávám, že má město jen velmi omezené možnosti ovlivnit způsob a rozsah jeho přestavby. K 1. ZŠ: o její část projevila zájem firma Pekařství Řečice, se kterou MěÚ jedná o pronájmu a následně se bude pravděpodobně jednat i o odprodeji. Pan 1. místostarosta jedná i s dalšími potencionálními zájemci o zbývajících částech
objektu školy. Silnice I/37 není součástí rekonstrukce náměstí, není ani v majetku města, ale ŘSD plánuje její opravu v úseku Dolní ulice a pak snad dojde i na úsek přes náměstí. K počtu hospod ve městě: podle mého názoru je to otázka poptávky a nabídky. Regulace by snad mohla proběhnout formou vyhlášky města, ale k tomu potřebujete vůli a politickou shodu zastupitelstva.
S pozdravem. Škodová