Odpověď jednotlivá

28. 10. 2011
Předmět: (předmět nezadán)
Dotaz: Pokračování:To stejné je to se stropními svitidly,když pominu to že jejich počet je neuvážený a nepříměřený,nechapu proč jsou motovány na neoškrabané a neopravené stropy.Dále provizorní rozvody v bytech spousta kabelů,lišt,krabiček,které vyhledově přijdou v niveč neboť bytové rozvody se stejně jednou musí předělat,takže další vyhozené desetitisíce.Vchodová rampa také určitě nesplňuje předpisy protože asi marně budete hledat normu,která by povolovala přeložení panelů pouhé 4 cm.
Odpověď (odbor sociální):
Dobrý den, odpovídá technická správa budov města, které dotaz přísluší. Přístupová rampa: stávající panely jsou položeny provizorně, jak mohou všichni vidět, zatím zde neprobíhají další práce, čeká se na dodání vstupních dveří.
Svítidla na chodbách : - na prováděné práce je zpracována projektová dokumentace autorizovaným technikem pro elektroinstalační techniku. Dle jeho sdělení počet svítidel byl navržen dle požadavků norem.
Instalace nových bytových rozvodnic a nových 3 rozvodů pro pračku, sporák a kuchyni nepřijdou vniveč. Ve většině bytů byla pračka a sporák zapojeny na stávající zásuvkové rozvody, čímž docházelo k jejich přetěžování. Touto instalací dojde ( a to je názor odborníků- ne laiků), ke snížení zatěžování ostatních el. rozvodů a k prodloužení jejich životnosti.