Odpověď jednotlivá

28. 10. 2011
Předmět: (předmět nezadán)
Dotaz: Pokrčování:Hold i mistr tesař se někdy utne.Chodník který je křivý na všechny strany a na kterém se už dnes zakopává ma spád na kratší stranu směrem k domu takže každý větší děšť se zakonitě objeví v neodizolovaných slepech.Za deset dní ma začít padat sníh a terenní úpravy kolem chodniku a domu také nějak váznou.Podle Vás probíhají kontroly a vše je v pořadku pak nezbývá než spekulovat o tom jakou kdo dostal provizi za zavřené oči a jak je kdo fundovaný ke své práci.
Odpověď (odbor sociální):
Dobrý den, odpovídá technická správa budov města, které dotaz přísluší.
Veškeré stavební práce na objektu se provádí podle schválené projektové dokumentace.
CHODNÍK: spád chodníku k domu byl zvolen z důvodu odtékání vody, sněhu, na druhé straně je umístěn zvýšený zahradní obrubník, který dle vyhl. č. 398/2009 Sb. tvoří „ přirozenou vodící linii „ pro nevidomé. Vyspádování na stranu směrem ke svob. č. 5 nebylo taktéž z důvodu vyššího terénu od ulice Brodské možné.
Terénní úpravy : jsou provedeny hrubé terénní úpravy. Na jednáních s domovním výborem bylo dohodnuto, že úpravu okolí si mohou provádět nájemníci domu, k čemuž město poskytne ornici. Dokončení terénních úprav proběhne na jaře příštího roku.