Odpověď jednotlivá

7. 11. 2011
Předmět: Zdražení MHD a spalovna odpadu ve Žďáře
Dotaz: Nevím, koho se zeptat, proto se ptám Vás. Nevíte, o kolik se zdraží jízdenky pro 1 cestu a měsíční v MHD od Nového roku? Jak je to s tou spalovnou komunálního odpadu ve Žďasu, když se dá přednost Žďáru před Jihlavou? Prý bude třetí největší v republice a vystačí i na odpad nejen z kraje Vysočina. Schválí její výstavbu město samo nebo se bude ptát i občanů? Bude město mít nějaký finanční příspěvek od kraje za vypouštěné rakovinotvorné a škodlivé látky po spalování odpadu? Děkuji za odpověď.
Odpověď (tajemník):
Dobrý den,
pokud vím, tak dosud nebylo v RM ani v ZM projednáváno jakékoliv zvyšování cen jízdného MHD. Bližší a aktuálnější informace nemám, obraťte se proto na odbor komunálních služeb případně na pana 1.místostarostu, kam tato problematika spadá.
O spalovně jsem se patrně stejně jako vy dozvěděl v tisku a neznám a nebyl projednáván žádný oficiální dokument v této věci. Město Žďár stejně jako další obce a města je členem sdružení ISNOV (Integrovaný systém nakládání s odpadem) při KÚ Vysočina, kde nás zastupuje pan 1.místostarosta a člen zastupitelstva pan Odvárka, nicméně nevím o žádném oficiálním výstupu tohoto sdružení.