Odpověď jednotlivá

14. 11. 2011
Předmět: MP
Dotaz: Dobrý den,
uvádíte, že MP stojí každého občana ZR 400Kč ročně, což je cca. 8mil. Kč/rok? Zajímalo by mne kolik má MP zaměstnanců?Zdá se mi to nějak moc peněz na to, že MP skoro nevídám...A prodej Fabie kombi za 20tis. se mi zdá velice podivný...Docela by mne zajímala ta elektronická aukce, ve které uchazeči slevili z úvodních nabídek cca.60tis.-to se auto prodalo nejnižší nabídce?Já vždy myslel, že aukce je od toho, aby se cena šplhala nahoru a ne, že klesá na minimum.
Odpověď (starosta):
Městská policie je zřízena především pro udržení pořádku ve městě. Není to výdělečná složka. Nedostává ani úkoly kolik má vybrat. Mnohdy se hodně vyřeší domluvou. Navíc některé záležitosti do úplného konce Městská policie neřeší, ale předává je jiným odborům, což se již v ekonomice Městské policie neprojeví.
Městská policie má jen určité pravomoci a domnívám se, že je naplňuje. Navíc má povinnosti upozorňovat ostatní odbory MěÚ na problémy a také je evidovat – zimní údržba, nefungující osvětlení, neoprávněný zábor pozemků, nepořádek, nebezpečná místa v lokalitách, situace okolo škol, kontrola alkoholu mladiství, noční klid.
Určitě nebudeme stav strážníků navyšovat, musí zintenzivnit činnost. Ale bohužel pořádek a bezpečnost udržet je čím dál více problematické. O víkendu bujaré veselí mládeže, v zimním období bezdomovci a čím dál více je také nepřizpůsobivých občanů. Mohu Vás ujistit, že na „Stalingradě“ zasahujeme mnohdy až 3 za den a také někdy i s Policií ČR. Ale i jiné lokality, kde to nebylo dříve až tolik zapotřebí se musí nyní průběžně monitorovat. Pravidelné požadavky jsou z „Vodojemu“, „Průmyslovky“, ul. Palachova a opět otevřené nádraží. Také ke „Stalingradu“ připojujeme Klafar.
Na podrobnosti výběrového řízení prostřednictvím e-aukce se můžete dotázat přímo velitele MP nebo tajemníka MěÚ. Sleva byla samozřejmě z ceny kupovaného nového vozu při závazku odkoupení starého tedy Felicie. Cenové nabídky odkupu starého byly stejné.