Odpověď jednotlivá

15. 11. 2011
Předmět: (předmět nezadán)
Dotaz: Pane 1. mistostarosto,
muzete prosim zareagovat a odpoved zde na dotazy ohledne spalovny? Zjevne tento napad spoustu obcanu velmi zajima a moc dobre vidi, jake podivne veci se kolem toho uz ted deji. Ze prispivate soukrome firme na to, ze si dela nejaky investicni plan a zamerne o tom mlzite jak muzete?
dekuji,

Petr Hrdina
Odpověď (1. místostarosta):
Vážený pane Hrdino,

všechno má svůj čas, a to zejména v tak závažné a zásadní věci, jako je spalovna komunálního odpadu. Občané se zavčas vše potřebné dozví v Krajem Vysočina chystaných veřejných diskusích s odborníky na toto téma, neboť právě kraje jsou v rámci celé republiky zodpovědné za vyřešení této problematiky na svém území. A samozřejmě se budete moci i ke všemu svobodně, a ať již zaujatě či nezaujatě, vyjádřit. Prozatím jsem s pozdravem a nabízím kdykoliv, dle Vašeho času, osobní setkání a konzultaci na toto téma, po předchozí domluvě na mém telefonu 603 570 436.

Do doby, než kraj zahájí veřejné diskuse s občany na toto téma – a otázkou zůstává, zda je ve Žďáře vůbec zahájí, dostane-li jako dosud – dle vyhodnocení odborníků – prioritu Jihlava – se v žádném případě nebudu – a ani podle smlouvy o společném postupu s krajem nemohu – jakkoli individuálně, pocitově a „na vlastní triko“ vyjadřovat k této problematice.

Mgr. Jaromír Brychta, 1. místostarosta města.