Odpověď jednotlivá

28. 11. 2011
Předmět: Bude ve Žďáře velká spalovna?
Dotaz: V dnešním Žďárském deníku jsem si přečetla článek se stejným názvem jako je jméno mého příspěvku. Musím napsat, že po jeho přečtení jsem si text musela přečíst ještě jednou, jestli se mi to nezdá. Nevěřím, že toto může být aspoň trochu myšleno vážně. Žďársko, jedna z oblastí s nejčistším životním prostředím, si toto chce na svém území postavit? A vypouštět to do ovzduší? Sestra dělá do cestovního ruchu na Žďársku. Zeptejte se jí na ekonomický přínos spalovny na turistický ruch. Já odpověď znám.
Odpověď (starosta):
Vážení,

všechno má svůj čas, a to zejména v tak závažné a zásadní věci, jako je spalovna komunálního odpadu. Občané se zavčas vše potřebné dozví v Krajem Vysočina chystaných veřejných diskusích s odborníky na toto téma, neboť právě kraje jsou v rámci celé republiky zodpovědné za vyřešení této problematiky na svém území. A samozřejmě se budete moci i ke všemu svobodně, a ať již zaujatě či nezaujatě, vyjádřit.

První seminář pořádaný Krajem Vysočina k seznámení se s aktuální dokumentací a stavem přípravy projektu „Integrovaný systém nakládání s odpady v Kraji Vysočina“ (ISNOV) se uskuteční prozatím pouze pro zastupitele všech 15 okresních měst kraje (tzv. obcí s rozšířenou působností – ORP), které jsou všechny členy Řídícího výboru a plátci příspěvku k vyřešení společné problematiky ISNOV. Bude se konat 1. prosince 2011 na Krajském úřadě v Jihlavě a o všem podstatném, zejména ve vztahu k našemu městu (připomínám jen, že doposud je prioritou Jihlava), vás budeme včas informovat.



Prozatím jsem s pozdravem a nabízím kdykoliv, dle Vašeho času, osobní setkání a konzultaci na toto téma, po předchozí domluvě na mém telefonu 603 570 436.



S pozdravem Mgr. Jaromír Brychta, 1. místostarosta města.