Odpověď jednotlivá

4. 1. 2011
Předmět: parkovaní
Dotaz: Děkuji,za odpověd která mě nijak neuspokojila.I když už několik dní třeba nechumelí tak parkoviště na náměstí není stále uklizené.Chápu,že přednost mají silnice a chodníky před parkovištěm,ale jak je teda možné,že na parkoviště před Městský úřadem se čas na úklid vždy najde.Asi proto,aby zaměstnanci Měst.úřadu měli kde parkovat když jedou do práce autem. Škoda,že nejsem zaměstnanec Měst.úřadu.
Odpověď (odbor komunálních služeb):
Dobrý den,
pravděpodobně Vás svojí odpovědí opět neuspokojím, ale úkolem zimní údržby je zmírňování následků zimy, ne jejich úplné odstraňování. Náměstí Republiky je po celou zimu schůdné a sjízdné. V opačném případě by muselo docházet k vyprošťování uvízlých vozidel, případně by se žádná vozidla na náměstí nedostala. Stav udržby jsem bezprostředně po přečtení Vaší připomínky osobně prověřil. Musím konstatovat, že i dnes 5. 1. 2011 v 7.15 je celé náměstí schůdné a sjízdné.
K poznámce o údržbě parkoviště před městským úřadem mohu pouze uvést, že parkoviště bylo vybudováno pro klienty MěÚ a je pro ně také udržováno. Například v roce 2010 bylo elektronickým vyvolávacím systémem evidováno 57.656 klientů. Vzhledem k tomu, že tímto systémem jsou vybaveny pouze dva odbory představující cca 50% činností, lze konstatovat, že počet klientů našeho úřadu může ročně dosahovat 80 až 100 tisíc za rok. Právě pro toto množství lidí, kteří se na městský úřad dostavují je toto parkoviště udržováno. Dále jste si mohla všimnout, že druhá budova, kde sídlí úřad práce, celní úřad a cizinecká policie nemá žádné parkovací plochy a parkoviště pod MěÚ slouží návštěvníkům i této budovy.
V neposlední řadě má na kvalitu mechanizované zimní údržby vliv i časový režim využití parkovišť a kvalita jejich povrchu, parkoviště, které není po celých 24 hodin zastavěno vozidly, je vždy uklizeno rychleji a kvalitněji.