Odpověď jednotlivá

29. 5. 2018
Předmět: Taxi vozy náměstí
Dotaz: Dobrý den, na náměstí před pěší zonou stojí auta vozidel taxislužby, minimální průjezd 3 metry tam opravdu nezůstává, mohl by někdo ty vozidla taxislužby kontrolovat kolik tam zůstává prostoru na průjezd? Proč řidiči nedopalky cigaret odhazují na zem? Městká Policie, Případně dopravní policie která kousek od toho stojícího místa sídlí by to mohla kontrolovat. Ostatní občany pokutujete proč mají oni v tomto ohledu výhody? Za znečištování prostředí jsem dostal pokutu tisíc korun.Prosím o kontroly.
Odpověď (odbor dopravy):
Protože Odbor dopravy nemá v kompetenci dohled na dodržování pravidel provozu ani dohled nad dodržováním veřejného pořádku, váš podnět jsme předali na Městskou policii:

Situace ohledně provozu vozidel taxi na náměstí Republiky je poměrně složitá. Po rekonstrukci náměstí bohužel nedošlo při instalaci nového dopravního značení k vytvoření parkovacích stání pro vozidla taxislužby. Na uvedený problém jsme několikrát upozorňovali odbor dopravy MěÚ. Při kontrolní činnosti dohlížíme na to, aby byl průjezd do pěší zóny zachován a to zejména pro možnost zásahu vozidel IZS. Na odhazování nedopalků se taktéž intenzivně zaměřujeme. Provádíme kontrolní činnost a to zejména v noční době, kdy je situace nejhorší. Zjistili jsme, že nedopalky odhazují nejen řidiči vozidel taxi, ale i občané před nastoupením do uvedených vozidel. V uvedené věci budeme žádat odbor dopravy o změnu dopravního značení, za účelem vytvoření parkovacích míst pro vozidla taxi mimo prostor vjezdu do pěší zóny.

Mgr. Martin KUNC
vedouci MP Žďár nad Sázavou